Reseptit

Ravut Rapu-Rosvon® tapaan

Resepti on mitoitettu 20-25 ravulle.

5 l vettä
2 dl karkeaa merisuolaa
1 dl sokeria
kruunutilliä maun mukaan

Kiehauta vesi ja lisää suola ja sokeri veteen. Ravut lisätään kiehuvaan veteen ja keitetään noin 10 minuuttia. Lisää kruunutilli liemeen. Jäähdytä liemi mahdollisimman nopeasti esimerkiksi asettamalla kattila tiskialtaaseen ja valuttamalla kylmää vettä tiskialtaan kautta huuhtelualtaaseen. Nopea jäähdytys parantaa rapujen säilyvyyttä. Ravut säilytetään tämän jälkeen esimerkiksi jääkaapissa omassa liemessään.
Vältä koskettamasta rapuja sormilla sillä sormista voi irrota bakteereita ravintorikkaaseen liemeen. Ravut ovat parhaimmillaan maattuaan liemessään pari vuorokautta ennen syömistä. Oikein säilytettynä (0...+2 astetta) ravut säilyvät jopa viikon.